Moederdag 2020

Dit jaar valt Moederdag op zondag 10 mei. De dag waarop je jouw moeder weer eens lekker (of misschien gewoon nogmaals) in het zonnetje kunt zetten. Helemaal nu, in deze bijzondere tijd waarin we elkaar wat minder zien, is het natuurlijk super om alle speciale dagen te benutten waarop we elkaar wat extra aandacht kunnen geven. Maar hoe is dit eigenlijk begonnen? Waar komt Moederdag vandaan?

Waar komt Moederdag eigenlijk vandaan?

Toen de moeder van Anna Jarvis, een Amerikaanse vrouw, op 9 mei 1905 overleed, organiseerde zij het jaar daarop, op de eerste zondag na de overlijdensdag van haar moeder de eerste ‘General Memorial Day of all Mothers’. Het idee erachter? Samen stil staan bij de rol die onze moeder inneemt in ons leven.

Het duurde nog wel even voordat Moederdag als officiële feestdag werd erkend. Dat was pas in 1914. Daarna verspreidde het zich razendsnel richting West-Europa, waar het inmiddels een redelijk commercieel karakter heeft gekregen.

Ondanks dat commerciële tintje blijft het natuurlijk wel mooi om op deze dag extra stil te staan bij jouw moeder. En natuurlijk kun je de discussie aangaan of er dan precies één dag moet zijn waarop je je waardering daarover uitspreekt. Nee, natuurlijk niet. Maar zoals ik al zei, vind ik dat we juist in deze tijd alle momenten moeten aangrijpen om de mensen waar we om geven extra aandacht te geven. Dus ook onze moeder op Moederdag.

Moederdag cadeau

In mijn ogen draait Moederdag niet om het geven van het duurste of het grootste cadeau. Een klein gebaar is vaak veel meer waard. Laat even weten dat je aan haar denkt, dat je van haar houdt en dat ze de beste moeder van de hele wereld is. Dat kan met een ontbijtje, een bloemetje, een doosje bonbons (helemaal voor haar alleen 😉 ) of misschien iets moois gemaakt door de kleinkinderen. Wellicht gecombineerd met een mooie kaart waarop je jouw persoonlijke boodschap voor je moeder opschrijft.

Wat het is maakt eigenlijk niet zoveel uit, zolang het recht uit jouw hart komt is het nooit verkeerd!

Dikke kus voor alle moeders en alvast een fijne Moederdag!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *